kontakt (pošlji eMail)
novice - podatek 120
..[DOMOV]..   ..[DISKUS]..   ..[VODA]..   ..[AKVARIJ]..   ..[HRANA]..   ..[DRST]..   ..[BOLEZNI]..   ..[GALERIJE]..
Anketa
Koliko let se že ukvarjate z diskusi?







predhodne ankete
Novice
Želite prejemati novice DISKUS RoManijE po emailu?
 
Šola kitare
Studio REMIX
 

03.02.2009
Amazon, Safe, Total, Plant - TONIC za pripravo vode
objavil: rg
Število ogledov: 309
Amazon, Safe, Total, Plant - TONIC


Toniki za pripravo vode, so nepogrešljivi. saj diskusi zahtevajo vodo primernih parametrov in neonesnaženo s težkimi kovinami, pesticidi, strupi in klorom.
Tudi rastline zahtevajo primerno razmerje hranil in mineralov za bujno rast in lepo barvo.


DSC 7203


P1030202P1030204P1030205P1040206
PlanT Tonic - Amazon Tonic - Safe Tonic - Total Tonic



P1040213







Amazon Tonic za ca. 2000 litrov vode, je nepogrešljiv tonik za pripravo kisle vode za diskuse, pripravljen iz izvlečkov hrasta in treh vrst šote. Namenjen je kisanju vode, saj diskusi za dobro počutje zahtevajo kislo vodo med 5,5 in 6,5 pH. V tem območju pH vrednosti so diskusi manj dovzetni za bolezni in zunanje bakterijske okužbe, saj bakterije slabo uspevajo v kislem okolju.
Amazon tonik ne obarva vode, vsebuje pa fulvinske, huminske in taninske kisline. Pri začetnem pH 8 in trdoti kh 2-3, dodatek 10 ml tonika na 100 litrov vode zniža pH na 6, kar je idealna vrednost za diskuse. Amazon tonik zaradi vsebnosti naravnih kislin spodbuja drstni nagon diskusov in prispeva k boljšemu počutju rib in lepši obarvanosti. Delno znižuje tudi trdoto vode.
Z Amazon tonikom lahko pripravimo bazično vodo (pH nad 7), ki jo skladiščimo v sodih ali vedrih, v kislo z nizko vrednostjo (pH pod 7) v parih minutah. Amazon tonik lahko dodajamo tudi direktno v naseljen akvarij, vendar smo pri tem pozorni, da pH vrednosti ne spreminjamo prehitro ampak postopno. Amazon Tonic prav tako ne vsebuje fosfatov.


P1040211










Safe Tonic za 3330 lit vode, je klasičen pripravek za pripravo vode za akvarij, ki jo točimo direktno iz pipe. Veže in nevtralizira težke kovine prisotne v vodi, klor, kloramin in ščiti ribjo sluznico in škržne lističe. Primeren je za uporabo v akvrarijih z diskusi ob menjavi vode in pri transportu v transportni vrečici.



P1040208










Total Tonic za 600 lit vode, je "deklica za vse", saj ima podobne funkcije kot Safe tonik, oglje, nevtralizator in kondicioner vode. Ob uporabi lahko podaljšamo frekvenco menjave vode tudi do 3x, kar pomeni manj menjave vode in manj stresa za ribe ob neprestanih opravilih v bivalnem prostoru diskusov. Vsebuje tudi minerale, ki so pomembni tako za ribe kot tudi rastline. Zmanjšuje bohotenje alg, vodo pa ohranja brez nitratov in fosfatov dlje časa kot sicer. Zelo primeren je za akvarije z divjimi diskusi in ostalimi ribami iz narave, zaradi brezhibne kakovosti vode spodbuja drst rib in njihov naravni nagon. Ribe se zaradi optimalnih pogojev ob uporabi Total tonika lepše razvijajo.

Total tonik uporabljamo za zmanjševanja stresa ob novi naselitvi rib, saj bistveno zmanjšuje neprijetno počutje diskusov ob spremembi okolja. Pred nakupom diskusov je zato priporočljivo akvarij v katerega bomo naselili nove diskuse pripraviti z dodatkom Total tonika. Prav tako se Total tonic priporoča po zdravljenju, saj veže in nevtralizira zdravila.


P1040214










Plant Tonic za 800 lit vode, je gnojilo za akvarijske rastline. Ker vemo, da rastline v akvarijih z diskusi uspevajo slabše, predvsem zaradi visoke temperature je priporočljivo rastline spodbuditi k rasti s primernim gnojilom za akvarijske rastline. Gnojilo vsebuje vse nujno potrebne elemente za optimalno rast rastlin. Ob uporabi 25 ml/100 lit vsakih 14 dni bodo rastline krepkejše in bolj zelene kot sicer. Gnojilo je ob priporočenih odmerkih povsem primerno za akvarije z diskusi in ne slabša njihovih bivalnih pogojev.




Roman Gril
 
Obiskovalec št. 1775087, od 18.03.2004, danes smo 25.4.2024, 21:21:37, vaš IP naslov: 13.58.247.31, ©2007 Roman Gril
izdelava spletnih strani sloHOST | lektoriranje diplom in seminarskih nalog