kontakt (pošlji eMail)
Drst - html stran 4
..[DOMOV]..   ..[DISKUS]..   ..[VODA]..   ..[AKVARIJ]..   ..[HRANA]..   ..[DRST]..   ..[BOLEZNI]..   ..[GALERIJE]..
Drst
Drst diskusov
Spol diskusov
Ribe, ki sem jih razmnoževal
Oprema gojilnice RoManijA
Hranjenje mladih diskusov

Anketa
Koliko let se že ukvarjate z diskusi?







predhodne ankete
Novice
Želite prejemati novice DISKUS RoManijE po emailu?
 
Šola kitare
Studio REMIX
 
Hranjenje mladih diskusov

Pri vzreji mladih diskusov pustimo mladiče pri starših 2, raje pa 4 tedne ali več. Na Taivanu nekateri vzreditelji pustijo mladiče s strarši tudi več mesecev (2-3). Če ne gre drugače lahko uporabimo tudi krušne starše. Ko jih enkrat pričnemo hraniti, jim moramo zagotoviti vsaj 6 kratno dnevno hranjenje.

To naj traja 3-4 mesece ali več. Šele ko mladiči zrastejo do pol odrasle velikosti (če bodo dobro hranjeni bo to v 6-7 mesecih), jih lahko pričnemo hraniti 2-3 krat dnevno in šele ko odrastejo pri približno 9-12 mesecih jih lahko pričnemo hraniti le enkrat dnevno, ali jih občasno, podobno kot v naravi lahko pustimo brez hrane par dni.

Odrasle diskuse lahko v času počitnic ali druge odsotnosti pustimo do 3 tedne popolnoma brez hrane, kar praviloma ne sme biti nikakršen problem. Če rečemo, da hranimo diskuse 6 krat dnevno pravzaprav mislimo 18 krat, saj moramo hranjenje ponoviti vsaj dvakrat. Takoj ko diskusi pojedo hrano, ki smo jo dali v akvarij, jim dodajmo drugo in tako tudi tretjo porcijo, dokler vidimo, da vse pojedo. Samo pri takšnem postopku bomo imeli mladiče enakih velikosti, sicer so med mladiči velike razlike v rasti. Enako velja za 2-3 kratno in enkratno hranjenje na dan.

Po obvladanju metode kako pogosto hraniti diskuse moramo biti previdni tudi pri izbiri hrane. Izvaljeni mladiči se seveda najprej hranijo z mukusom njihovih staršev. Če jih želite hraniti simultano tudi z drugimi vrstami hrane (vendar ne pred 7+ dnevi po splavanju), potem jim ponudite novo izvaljene nauplije artemije saline dobre kakovosti in kolikor je mogoče brez lupinic. Ko opazimo, da mladiči ne pobirajo več mukusa z njihove kože, jih z artemijo hranimo vsaj 6 krat dnevno.

Artemija salina je še vedno glavni vir za hranjenje mladih diskusov, tako da se skoraj ne priporoča kaj drugega. Obstaja tudi veliko receptov hrane iz jajčnega rumenjaka, ampak ta hrana nikoli ne daje takšnih rezultatov kot živi naupliji artemije. Lahko se hrani tudi Infuzorije in Cyclopse (po 10+ dnevih), ki so zelo dobri ali celo boljši od artemije, vendar je žive zelo težko dobiti. Lahko uporabimo celo zamrznjene. Po 3-4 tednih lahko pričnemo tudi z drugo hrano kot je granulat (vendar ne kot edina hrana). Uporabimo tudi dobro nasekljane Chironomuse lahko tudi tubifexe (če so gojeni).




















Obiskovalec št. 1773038, od 18.03.2004, danes smo 19.4.2024, 5:29:14, vaš IP naslov: 18.191.189.85, ©2007 Roman Gril
spletno gostovanje na spletne strežniku v Sloveniji | lektoriranje diplomskega dela | Spletna trgovina z hrano, opremo, zdravili za pse, muce, ptice ...