kontakt (pošlji eMail)
Ostale strani - html stran 0
..[DOMOV]..   ..[DISKUS]..   ..[VODA]..   ..[AKVARIJ]..   ..[HRANA]..   ..[DRST]..   ..[BOLEZNI]..   ..[GALERIJE]..
Anketa
Koliko let se že ukvarjate z diskusi?







predhodne ankete
Novice
Želite prejemati novice DISKUS RoManijE po emailu?
 
Šola kitare
Studio REMIX
 

INŠTRUKCIJE KITARE
(Šola kitare - REMIX)


Inštruiram električno, akustično in bas kitaro v lastnih prostorih (mini studio). Najpogosteje kar pesmi po izbiri, akordi, ritmi, solacije, zgradba akordov, lestvice, pentatonika, modusi, osnove teorije po želji. Možne so vse glasbene zvrsti.

MOŽNA SO TUDI NAROČILA KITARSKIH VIDEO LEKCIJ PO ELEKTRONSKI POŠTI ZA POLJUBNE SKLADBE
(SOLACIJE, AKORDI, RITMI, TRANSKRIPCIJE ...)


Lokacija Slovenska Bistrica.
Več info na:
diskus@triera.net
ali
041/729-525


fender-american-deluxe-strat-hss-mn-3tsb
Fender stratocaster deluxe hss USA 2012 MN TSB

Fender Jazz bass 1978
Fender Jazz bass

yamaha fgx720scbs
Yamaha FGX720SCA

Na voljo tudi produkcija in snemanje v glasbenem studiu.

GLASBENI STUDIO REMIX

VABLJENI

Walking by myself Gary Moore - guitar cover

Sultans of swing Dire straits - guitar cover

Rossana Toto - solo cover

Whatever you want Starus Quo - solo cover

Eagles - solo cover

Smoke on the water Deep Purple - solo cover

I know a little Lynard Skynard - intro cover

Another brick in the wall Pink Floyd - solo cover

Dobra mrha Don Mentoni band - solo cover

Pa mi rekla je ne Don Mentoni band - solo cover

Ne spavaj mala moja muzika dok svira Bjelo dugme

Lutka za bal Parni valjak - solo cover

Diggy liggy lo Plava trava zaborava - solo lesson


Šola kitare, poučevanje kitare, inštrukcije kitare, fender, gibson, yamaha, stratocaster, strat, studio, glasba, glasbeni studio, učenje kitare, pouk kitare, kitaristi, ansambel, glasbena skupina, ibanez, kramer, fender jazz bass, akustična kitara, električna kitara, snemanje v glasbenem studiu, produkcija, pisanje besedil in glasbe, komponiranje, glasbeni aranžma, akordi na kitari, trzalica, strune za kitaro, ubiralka, freet board, band, slide, hameron, tremolo, navijalci, zvočniki, monitorji, mikrofon, shure sm 57, shure beta, shure sm 58, note za kitaro, tablature, tabulature










Koncert Steve Vai v Ljubljani


Nekaj malega o tem kitarskem virtuozu, ki se je pred leti učil igranja kitare pri Joe-u Satrianiju (članek, ki sem ga v reviji stop gotovo bral že nekje pred 20 leti )

Povzetek iz (http://www.eventim.si/si/vstopnice/steve-vai-ljubljana-cvetlicarna-271450/event.html<)

KITARSKI VIRTUOZ V LJUBLJANI - STEVE VAI
TOREK, 13. NOVEMBER 2012, OB 20.00, CVETLIČARNA, LJUBLJANA

steve vai poucevanje kitareSteve Vai sola kitare

V torek, 13. novembra 2012 ob 20.00 bo v prenovljeni Cvetličarni nastopil vrhunski kitarist, avtor in producent Steve Vai.
najboljsa sola kitare slovnajboljsi kitarist sola kitare instrukcije poucevanje solo lestvice
Steve Vai je kitarski virtuoz, vizionarski skladatelj in odlični producent, ki oblikuje glasbo z neskončno kreativnostjo in tehničnim mojstrstvom. Pri 12. letih se je začel učiti igrati kitaro pri Joeju Satrianiju. Z osemnajstimi je pričel s profesionalno kariero, kot kitarist pri Franku Zappi. V treh desetletjih je prodal več kot 15 milijonov plošč (tudi v okviru različnih sodelovanj), prejel tri Grammyje in se kot vrhunski kitarist vpisal med najboljše!
poucujem kitaro slovRoman gril sola kitare
Njegovo delo je bilo nagrajeno in prepoznano z mnogimi priznanji in nagradami, med njimi je prejel lepo število teh s strani Guitar Playerja. Pred kratkim je prejel tudi nagrado Les Paul. Pred njim so to nagrado prejeli Paul McCartney, Neil Young, Herbie Hancock, Steely Dan in Bob Clearmountain
Sola akusticne elektricne in bas kitareSola kitare Remix slovenska bistrica
Zadnji proizvod njegove odlične kitarske alkimije je plošča “The Story of Light” (2012), ki je sledila delu iz leta 2009 “Where the Wild Things Are”. Njegova diskografija obsega kar več kot 60 albumov, med njimi so mnogi nastali z Zappo, kot plod sodelovanja z Davidom Lee Rothom, Whitesnake in mnogimi drugimi. Med njegove najboljše plošče zagotovo sodijo “Passion and Warfare” (1990) in “Sound Theories Vol. 1 & 2” (2007). Njegova druga orkestralna dela se nahajajo na “The Middle of Everywhere”, ki jo je premierno predstavil svetu leta 2011.
sola kitare remix slovsola soliranja na kitari slov
“The Story of Light” sledi njegovemu kozmičnemu potovanju skozi obžalovanje, tragedijo, razodetja in končnemu razumevanju tega. Gre za nadaljevanje njegove plošče “Real Illusions: Reflections” (2005), ki je bilo njegovo zadnje solistično delo. Na predvsem inštrumentalnim delom, “The Story of Light”, se kot gostujoča vokalistka predstavlja tudi soavtorica Aimee Mann, v duetu pri skladbi “No More Amsterdam”, kot tudi Beverly McClellan pri skladbi “John the Revelator”. Pesem je nastala pod vplivom blues glasbe Blind Willieja Johnsona, katerega vokal se tudi v obliki remiksa nahaja v pesmi.
Steve Vai insturkcije kitaresteve vai ljubljana cvetlicarna
Leta 1998 je Vai ustanovil (skupaj z Ruto Sepetys) Make A Noise fundacijo, s katero pomaga mladim glasbenikom pridobiti inštrumente in glasbeno izobrazbo. “Glasba izobražuje celotno osebo kot samostojno osebo. Poučuje um, občutke in čustva,” pravi Vai. Leta 2012 je bil zato tudi nagrajen v okviru sodelovanja Make A Noise fundacije in Musicians Institute College of Contemporary Music.

Ne zamudite tega vrhunskega kitarskega dogodka, ki bo 13. 11. 2012 v ljubljanski Cvetličarni in na katerem bo Steve Vai predstavil del svoje bogate glasbene zakladnice. Gre za koncert, ki ga kitaristi in ljubitelji kitarskega zvoka ne smete zamuditi.


Kratek povzetek s koncerta


Res je doživetje poslušati takšnega virtuoza. Za moj okus sicer malenkost preveč experimentiranja z zvoki (beri alienski zvoki kitare), za koncert virtuoza takšnega kova malce preveč showa (lahko bereš tudi kiča) in pa akustični insert mi prav tako ni sedel. Glede na to da je njegova glasba praviloma instrumentalna, so verjetno s tem hoteli malce razbiti monotonost. To je seveda moje mnenje in moj okus. Koncert je trajal polne tri ure. Brez že omenjenega šova in akustike pa bi bil koncert krajši, zaradi tega bolj prebavljiv in meni bolj všečen. Sicer pa izjemen kitarist - tehničar, veliko menjanih kitar (seveda Ibanez njegovi modeli), kot posebnost tudi harfistka, in basist s kontrabasom, ki ga je v posebnem delu igral tudi z lokom. Posebnost je tudi, da mu je med enim od komadov riknil feršt (Legacy , vendar so to hitro uredili. Na splošno mi sound celotnega benda ni b
il všeč. Strašno surovi bobni, ne dovolj definiran bas, da ne govorim o kontrabasu in harfi. Mi je bil pa izjemno všeč zvok in igranje spremljevalnega kitarista Dave Weiner-ja, ki je prav tako odličen in gradi svojo solo kariero. Sicer pa super koncert za katerega mi ni žal ne denarja ne neprespane noči

Nekaj utrinkov iz koncerta:
http://www.rockline.si/podrobnosti-reportaze/vai-s-tolovaji-cetrtic-v-ljubljani-2012-4485
 
Obiskovalec št. 1775929, od 18.03.2004, danes smo 27.4.2024, 15:7:12, vaš IP naslov: 3.129.19.251, ©2007 Roman Gril
izdelava spletnih strani sloHOST | lektoriranje diplom in seminarskih nalog