kontakt (pošlji eMail)
Ostale strani - html stran 1
..[DOMOV]..   ..[DISKUS]..   ..[VODA]..   ..[AKVARIJ]..   ..[HRANA]..   ..[DRST]..   ..[BOLEZNI]..   ..[GALERIJE]..
Anketa
Koliko let se že ukvarjate z diskusi?







predhodne ankete
Novice
Želite prejemati novice DISKUS RoManijE po emailu?
 
Šola kitare
Studio REMIX
 

STUDIO REMIX

Instrumentalni priredbi posneti v studiu

Blue spanish eyes

Priredba pesmi Blue spanish eyes. Akustična kitara Yamaha FGX720SCA in squier fender bullet strat, bas Fender jazz bas 1978, bobni Adictive drums. Mastering Nuendo3, mix TRack in Adobe audition.

Tico-Tico

Priredba skladbe Tico-Tico, posneta na akustično kitaro Yamaha FGX720SCA in bas kitaro Fender jazz bass.

Nekaj coverjev posnetih v mojem studiu.

I want to break free - Queen

Vokalna priredba, ki sem jo odpel na backing track s back vokali.

"I Want to Break Free" je pesem britanske rock skupine iz njihovega 11. studijskega albuma "The works" iz leta 1984. Napisal jo je basist John Deacon v letu 1983 in je bila izdana na 7 in 12 inčni vinilni in CD plošči. Pesem je izdana v treh verzijah: Album, single in extended. Single je na lestvici v USA dosegel le 45. v Angliji pa 3 mesto in je bil prodan v 200.000 kopijah. Večina pesmi sledi tradicionalni blues progresiji v E duru. Ima le tri kitice in bridge ter je brez refrena.

Albumska verzija je dolga 3,20 minute. Prvih 6 sekund se pojavlja bazični ritem igran na bobne Ludwig, akustično kitaro Gibson, bas kitaro Fender in električno kitaro Telecaster. Prav tako se v pesmi pojavi tudi poznana Red Special kitara, kitarista skupine Brian-a May-a. Synthesizer solo je zelo prepoznaveni in je bil posnet s pomočjo kitare, kar prav tako predstavlja posebnost tega komada.


The great pretender - Fredy Mercury

Še ena vokalna priredba pevca skupine Queen, Frediya Mercurya, prav tako posneta na originalen backing track. V ozadku se slišijo originalni back vokali.

"The Great Pretender" je popularna skladba, ki jo je 3. novembra leta 1955 kot singl prva izdala skupina The platters s Tonyem Williamsom na glavnem vokalu. Glasba in besedilo je kreirano s strani Buck-a Ram-a, ki je bil manager in producent skupine. Skladba je v letu 1956 zasedala prva mesta tako na R&B kot tudi POP lestvicah širom po svetu.

Skladbo je repopulariziral v letu 1987 Freddie Mercury, glavni vokalist rock banda Queen. Zasedla je 4. mesto na britanski lestvici singlov.
Skladbo so posneli skupaj s Freddiem še:


  • Mike Moran - piano, keyboards
  • Harold Fisher - drums
  • Alan Jones - bass guitar

New kid in town - Eagles

Izjemna pesem popularne ameriške skupine The Eagles (Orli). Mojstri prepletanja rock in country žanra. Cover sem odpel in dopolnil z delom solacije na backing track.

Every time I look at you - Il divo

Vokalni cover kot vokalni izziv in interpretacija 4 vrhunskih vokalov. Francoski pop pevec Sébastien Izambard, španski baritonist Carlos Marín, ameriški tenor David Miller, in švicarski tenor Urs Bühler. Do danes so prodali več kot 26 milionov albumov.
 
Obiskovalec št. 1775919, od 18.03.2004, danes smo 27.4.2024, 13:35:16, vaš IP naslov: 13.59.82.167, ©2007 Roman Gril
izdelava spletnih strani sloHOST | lektoriranje diplom in seminarskih nalog