kontakt (pošlji eMail)
Bolezni - html stran 1
..[DOMOV]..   ..[DISKUS]..   ..[VODA]..   ..[AKVARIJ]..   ..[HRANA]..   ..[DRST]..   ..[BOLEZNI]..   ..[GALERIJE]..
Bolezni
BOLEZNI
Videz diskusa
Dactylogyrus - Gyrodactylus
Hexamita
Capillaria
Trakulja
Diskus Kuga
Kolumnaris
Plesen
Cryptobia
Flubendazol

Anketa
Koliko let se že ukvarjate z diskusi?predhodne ankete
Novice
Želite prejemati novice DISKUS RoManijE po emailu?
 
Šola kitare
Studio REMIX
 
Videz DISKUSA


Če diskusa pogledamo od blizu, je kar hitro mogoče ugotoviti ali se počuti dobro in kakšno je njegovo zdravstveno stanje.

Tukaj je nekaj namigov.


Temna barva ozadja, plavuti niso razprte, težko dihanje z glavo obrnjeno proti dnu. Riba ne je in ima stisnjeno čelo. Riba je bolna .


Temna barva ozadja, plavuti niso razprte, težko dihanje z glavo obrnjeno proti dnu in ima zelo temne plašnice. Riba se hrani vendar hrano izpljune. Riba je bolna ali pa gre za slabo kvaliteto vode.


Svetla barva ozadja, razprte plavuti. Riba diha in se prehranjuje normalno. Ima temne plašnice, če so prisotni tudi drugi diskusi. Verjetno gre za hiearhijo med ribami in ta riba je bolj na koncu lestvice.
Riba je zdrava.Prijetna temna barva ozadja ribe. Plavuti so razprte, škrge napihuje. Plašnice so svetle ali pa temne križane z belo.To je bojevit diskus.


Prijetna temna barva ozadja, glave in plavuti, ki so razprte, škrge pa napihuje. Zadnje 3 do 4 plašnice so najprej svetle potem potemnijo.To je drsteč diskus.


Prijetna temna barva ozadja. Glava je svetla. Plavuti so razprte. Zadnje 3 do 4 plašnice so najprej svetle nato temne.Drsteč diskus z mladicami.Obiskovalec št. 1553348, od 18.03.2004, danes smo 22.10.2021, 4:55:27, vaš IP naslov: 35.173.35.159, ©2007 Roman Gril
sloHOST.net: Izdelava strani | lektoriranje raznih besedil | hrana, oprema, zdravila za pse, muce, ptice, ribe, plazilce